[kormo_section_title title=”ASIAKASTARINOITA”]

60-luvun pienkerrostalo sai uuden kiinteistötekniikan edullisemmin

Taloyhtiössä asetettiin tavoitteeksi kattava kiinteistötekniikan linjasaneeraushanke joka toteutetaan asuinalueen hintatason perusteella, siten että urakkakustannukset eivät muodosta kohtuutonta estettä asuntokaupalle tai asumiselle.

Hankesuunnittelussa kiinnitettiin erityistä huomiota rakennusteknisten ratkaisujen kustannustehokkuuteen sekä rakentamisen että elinkaaren aikana. Urakkakilpailun aikana haettiin yhdessä urakoitsijoiden kanssa ratkaisuja, joilla voidaan urakkakustannuksia alentaa esim. aikataulun sekä aloitusajan suhteen.

Vuositakuuriidat vaativat määrätietoista asennetta ja riippumattomuutta

Muutto uuteen asuntoon ei aina ole unelmien täyttymys, vaan heti ensimmäisten vuosien aikana saattaa ilmetä puutteita rakenteiden toteutuksessa tai suoranaisia rakennusvirheitä. Uuteen rakennukseen liittyy aina vähäinen määrä vuositakuun yhteydessä tehtäviä korjauksia, mutta kun kyse on laajemmista ongelmista vaaditaan määrätietoista asennetta isännöintiin.

Olemme hoitaneet usean vuositakuuriita-asian hallinnolliset toimet, dokumentoinnin sekä virhelistojen keräämiset yhdessä juridisen ja teknisen asiantuntijan kanssa. Meidän roolina on ollut toimia koordinaattorina sekä varmistaa että asiat etenevät oikeaan suuntaan.

Suojelukohde vaatii rakennusta kunnioittavaa korjaussuunnittelua

Vanhan Vallilan alueen puutalokorttelissa olemme mukana korjaushankkeessa, jossa puukerrostalon julkisivu ja ikkunat kunnostetaan, noudattaen alkuperäisen rakennuksen värimaailmaa.

Heti alussa hankkeeseen kiinnitettiin perinnerakentamisesta kokemusta oleva arkkitehtitoimisto sekä rakennuttamisorganisaatio. Taloyhtiölle on ollut alusta alkaen selvää, että jo suunnitteluvaiheessa pitää huomioida rakennuksen alkuperäinen ilme ja tehtävien ratkaisujen pitää olla sen kanssa sopusoinnussa.